Прокуратура відкрила кримінальні справи проти обраних в Криму депутатів Держдуми Росії

 

Прокуратура Криму має намір притягнути до кримінальної відповідальності осіб, обраних депутатами Державної Думи РФ за результатами незаконних виборів на території окупованого півострова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Криму.

Зазначається, що на території Криму поширюється дія законів та Конституції України, тому вибори до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації VII скликання є незаконними.

“Такі дії свідчать про намагання легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обрано депутатів із зазначеного регіону у російський парламент і фактично є продовженням дій, спрямованих на посягання суверенітету України”, – сказано в повідомленні.

На офіційному сайті Центральної виборчої комісії РФ, Держдуми зазначається, що в окупованому Криму обрано з списку партії “Єдина Росія” Бельбеку Р. В., Шеремета М. С. і Поклонську Н.В., а також в одномандатних округах обрано Бахарєва К. М., Савченко С. Б., Белика Д. А. і Козенка А. Д.

За цим фактом прокуратурою АР Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 111 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Читайте також:
Туреччина не визнає результати виборів до Держдуми РФ у Криму

Голова делегації в ПАРЄ пояснив, що означає рішення Ради про нелегітимність нової Держдуми

Рада визнала нелегітимною Держдуму РФ нового скликання. ТЕКСТ ЗАЯВИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна