Полторак: У посіпак Путіна на Донбасі більше танків, ніж у бундесверу

Росія розмістила на Донбасі більше важкої військової техніки, ніж має на озброєнні бундесвер. Про це міністр оборони України Степан Полторак розповів в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

“Так, російська армія і терористи розмістили на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 600 танків, 1000 бронетранспортерів, понад 500 систем залпового вогню, понад тисячу артилерійських гармат, а також понад 400 комплексів ППО”, – заявив міністр.

“Ось вам моя порада: коли ви зустрінетеся з моєї німецькою колегою (міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн – “Н”), запитайте у неї, скільки танків є у бундесверу. Я переконаний, що ви будете дуже здивовані її відповіддю”, – додав він.

У наведеному тексті немає цитати Полторака про те, що в бойовиків більше танків, ніж в німецькій армії, однак оригінальний заголовок інтерв’ю на сайті Bild містить саме таке повідомлення, причому НЗФ названі “путінські посіпаки”.

Степан Полторак також додав, що російський президент володіє повністю контролює збройні формування ОРДЛО на сході України.

“Це підтверджується тим, що у вересні проходив саміт “Великої двадцятки”, і тоді Путін намагався постати як вісник миру. У підсумку під час саміту кількість порушень перемир’я на Донбасі різко скоротилося. Однак відразу ж після закінчення переговорів їх кількість стрімко зросла”, – сказав глава оборонного відомства України.

Також Полторак звинуватив бойовиків в обстрілах власних територій, щоб створити картинку для російських ЗМІ. За його словами, такий випадок розвідка спостерігала тиждень тому в районі Донецького аеропорту, коли бойовики обстрілювали Донецьк.

“А там, куди падають снаряди, вже чекає російська преса, яка потім швидко поширює світом кадри і звинувачує Україну”, – сказав він. Подібне, за словами Полторака, відбувається “у багатьох місцях досить часто”.

“Потрібно розуміти, що на деяких ділянках вздовж лінії фронту є щось на зразок сірих і буферних зон між українськими і російськими підрозділами. Нерідко вони досягають розміру декількох кілометрів. І росіяни завжди використовують їх, коли тільки можуть”, – сказав міністр.

Читайте також:
Порошенко у США розповів, чого Україна потребує більше ніж фінансової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна