Клінтон озвучила план, як за рік перемогти ІДІЛ

 

Згідно з планом кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон, “Ісламську державу” можна буде знищити через рік. Про це вона заявила в ході теледебатів 26 вересня зі республіканцем Дональд Трампом, передає “Лівий берег”.

Зокрема потрібно більше працювати з технічними компаніями, щоб “не дати можливість ІД радикалізувати та управляти людьми в нашій країні і Європі”, сказала Клінтон.

Крім того, необхідно посилити удари проти ІДІЛ і підтримувати партнерів.

“Ми тут просуваємося, військові допомагають в Іраку. І ми сподіваємося, що десь через рік ми зможемо виштовхнути ІДІЛ з Іраку і приберемо його з Сирії”, – заявила екс-держсекретар.

При цьому вона наголосила, що “там (у лавах “Ісламської держави”) воюють іноземці, з іноземною зброєю, за іноземні гроші, і це теж повинно бути пріоритетом”.

Своєю чергою Дональд Трамп звинуватив Клінтон і її колег у створенні передумов для виникнення ІДІЛ.

“Та вони там не з’явилися б, якби в Іраку залишили, наприклад, 10 тисяч особового складу (армії США)… Якби забрали нафту, то “Ісламська держава” не змогла б відбутися. А тепер у них багато нафти, наприклад у Лівії. Це ще один наш провал”, – заявив Трамп.

Читайте також:
“Ісламська держава” оголосила про взяття в полон офіцера ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна