Ще один крок на шляху до безвізу з ЄС: комітет Європарламенту “дав добро”

 

Комітет Європарламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) проголосував за внесення України до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Як повідомляє “Європейська правда“, голосування відбулося на засіданні комітету сьогодні, 26 вересня.

За лібералізацію візового режиму з Україною проголосували 38 членів комітету, проти – 4, один утримався. Як зазначає ЄП, члени комітету зустріли результати голосування оплесками.

При цьому члени комітету відхилили всі поправки до доповіді Марії Габріел, у якій пропонувалося запровадити безвізовий режим для громадян України. Більшість із них вносили депутати-євроскептики, маючи на меті загальмувати безвізовий режим.

Комітет також проголосував за початок переговорів між інституціями щодо безвізового режиму для України.

Комітет LIBE відіграє головну роль у схваленні безвізового режиму в Європарламенті.

У четвер, 29 вересня, питання надання безвізового режиму Україні розгляне також Комітет Європарламенту у закордонних справах. Далі за це рішення залишиться проголосувати Європарламенту.

Після цього пропозицію щодо безвізу для українців має затвердити Рада ЄС.

Крім того, 11 жовтня питання надання Україні безвізового режиму мають розглянути на засіданні Ради з питань юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу.

Раніше, 5 вересня, на засіданні Комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ заслухали доповідачку з українського питання Марію Габріел, котра рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Читайте також:
Безвізового режиму від ЄС не буде, поки Європарламент не затвердить механізм його зупинки, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна