ЄС і США оприлюднили жорстку заяву з приводу російської воєнщини в Сирії

 

Країни Євросоюзу та США вимагають від Росії припинити вогонь і сприяти політичному врегулюванню конфлікту в Сирії. Про йдеться в спільній заяві міністрів закордонних справ Франції, Італії, Німеччини, Великої Британії, США та високого представника Європейського Союзу, оприлюдненій на сайті МЗС Німеччини.

“Руйнівні події в Сирії цього тижня зайвий раз говорять про те, про що ми говорили раніше – саме на Росії лежить тягар довести, що вона готова і здатна вжити надзвичайних заходів для порятунку дипломатичних зусиль з відновлення перемир’я і забезпечення безперешкодного доступу до гуманітарної допомоги і створення необхідних умов для відновлення під егідою ООН політичних переговорів”, – сказано в заяві.

Пʼятірка країн та високий представник ЄС “закликають Росію вжити надзвичайних заходів, щоб відновити довіру до міжнародних зусиль, у тому числі шляхом припинення бомбардувань сирійським режимом власного народу, які постійно і брутально підривають всі спроби покласти край цій війні”.

Зрештою п’ятірка країн і представник ЄС підкреслюють, що їх “терпіння відносно невиконання Росією взятих на себе зобовʼязань не є безмежним. Тому ми також закликаємо Раду Безпеки ООН вжити невідкладних додаткових заходів щодо зменшення напруги в цьому конфлікті”, – наголошується у заяві.

Варто зазначити, що США, Британія і Франція скликали екстрене засідання ООН щодо Сирії.

Як повідомило агентство “Анадолу”, від авіаударів військово-повітряних сил Росії та урядової авіації Башара Асада, починаючи з 19 вересня, в Сирії загинули 323 людини, ще 1334 – поранені.

Це відбувається на тлі завершення тижневого перемир’я, оголошеного в Сирії 12 вересня.

Авіаудари завдаються в основному по житлових масивах Алеппо – Бустан ель Касир, Мешхед, Келлесе, Фірдевс, Бештакін, Енсарі, Катирджі, Баб-ель-Найраб, Саліхійїн, Мааді, Тарік-ель-Баб, Сахур, Мердже, Карм Хамуд, Шейх Хадир, Суккері, Шеар, Муєсір, Месекін Ханану. Крім того, авіаудару зазнало селище Кафр Хамра.

Нагадаємо, одним із кричущих випадків став авіаудар Росії по гуманітарному конвою ООН, внаслідок якого загинула 21 особа.

Читайте також:
Від удару російської авіації загинуло щонайменше 25 цивільних жителів Алеппо

Французький екс-міністр пояснив логіку “реальної політики”,
за якою Європа скасує санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна