Від удару російської авіації загинуло щонайменше 25 цивільних жителів Алеппо

 

У Сирії щонайменше 25 цивільних осіб загинули внаслідок бомбардування східної частині міста Алеппо в ніч на суботу, 24 вересня. Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на спостережну організацію “Сирійська обсерваторія з прав людини”.

Зазначається, що медики й рятувальники продовжують витягувати тіла жертв з-під завалів і побоюються, що їх число зросте.

Внаслідок авіанальоту майже два мільйони жителів Алеппо залишилися без води. Одну насосну станцію урядова авіація розбомбила за підтримки російських літаків, іншу – підірвали самі антиурядові сили, які контролюють значну частину міста.

Нагадаємо, 19 вересня конвой ООН і сирійського Червоного Півмісяця, який доставляв гуманітарну допомогу для жителів міста Урм аль-Кубра в провінції Алеппо, потрапив під авіаудар. 21 людина загинула, було знищено 18 автомобілів з 31.
Сполучені Штати та низка інших країн звинуватили в нападі на гумконвой Росію, оскільки тільки Росія і режим Башара Асада в цьому районі мають бойову авіацію.
У Росії відповіли, нібито непричетні до нападу, а гуманітарний конвой постраждав “внаслідок пожежі”.

Читайте також:
Гумконвой під Алеппо розбомбила російська авіація, – розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна