В СБУ запропонували “сепарам” альтернативу милу й мотузці

 

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська запропонувавла членам незаконних збройних формувань, які побоюються за своє життя на окупованих територіях, скористатися програмою СБУ “На тебе чекають вдома”. Таким чином вона прокоментувала повідомлення про “самовбивство” колишнього “глави уряду ЛНР” Геннадія Ципкалова.

“Прочитала у ЗМІ, що Ципкалов, “побоюючись фізичної розправи”, вирішив повіситись! Креативність авторів “предсмертної” записки Ципкалова викликає заслужену повагу. Респект”, – написала речниця СБУ у “Фейсбуці”.

“У цьому зв’язку звертаюсь до перебуваючих у бігах корякіних і компанії: у Службі безпеки України успішно працює програма “Повертайся додому”, якою вже скористались більше сотні колишніх членів НЗФ. Пройшовши суд, вони змогли ЖИВИМИ повернутись до своїх рідних. І їм не треба “вішатись, побоюючись фізичної розправи”! Так що пропонуємо альтернативу милу і мотузці — суд і право на життя. Що скажете?” – зазначила Олена Гітлянська.

Як повідомляла “Новинарня“, за даними джерел в “ЛНР”, бойовики арештували свого поплічника Геннадія Ципкалова нібито у “справі про спробу перевороту” в самопроголошеній “республіці”. Сьогодні з’явилася інформація про його повішення.

Ципкалов вважався “главою уряду ЛНР” із серпня 2014 року до грудня 2015-го, а до останнього часу був “радником” ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, на якого було скоєно замах 6 серпня. 21 вересня стало відомо, що батьки Плотницького, які проживали у Воронежі, нібито померли від отруєння грибами. Того ж дня Плотницький заявив про “запобігання спроби перевороту” в так званих “ЛНР” і “ДНР”. За його словами, була “чергова спроба” використати обурення людей, і на тлі цього “повинна була зайти українська армія”, але ватажки сепаратистів працювали на випередження”.

У “справі перевороту” “прокуратурою ЛНР” також оголошений у розшук колишній голова так званого “парламенту” самопроголошеної республіки Олексій Карякін, який перебував на цій посаді з травня 2014-го до березня 2016 року.
Він оголошений у розшук за “вчинення посягання на життя співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця, умисне пошкодження чужого майна, що спричинило заподіяння значної шкоди”. Крім того, Карякіну закидають “незаконне придбання, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї та боєприпасів”.

Читайте також:
Програма СБУ для бойовиків “На тебе чекають вдома”: кому амністія, кому тюрма

Програмою СБУ “На тебе чекають вдома” скористався ще один екс-бойовик. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна