В ОБСЄ поскаржилися, як їх на Донбасі не допускають у місця розведення військ

 

Спеціальна спостережна місія ОБСЄ заявляє про порушення Мінських угод з боку бойовиків самопроголошеної “ЛНР”.  Про це йдеться в повідомленні СММ від 24 вересня.

Зазначається, що спостерігачі ОБСЄ готові виконувати свої повноваження на лінії розмежування на Донбасі, проте бойовики чинять їм перешкоди, чим порушують мінські домовленості.
За даними місії, зокрема, йдеться про блокування проїжджої частини на дорозі Первомайськ-Золоте, тимчасово підконтрольній бойовикам “ЛНР”, яку перегороджено бетонними блоками.

Також у місії ОБСЄ повідомили, що патруль спостерігачів був зупинений українськими збройними силами та не допущений до східної частини н.п. Бердянське.
“Представник ЗСУ поблизу н.п. Золоте повідомив патрулю СММ, що дорога не є безпечною”, –повідомили у ОБСЄ.

Як відомо, 21 вересня у Мінську було підписано рамкову угоду, яка почала діяти 22 вересня і передбачає 13 днів для розведення сил АТО та ОРДЛО від лінії розмежування на трьох ділянках кордону – біля Золотого й Станиці Луганської (Луганська область) та Петровського (ОРДО). Для виконання цих угод сторони мають щонайменше сім днів дотримуватись “режиму тиші”.
СЦКК і ОБСЄ мають стежити за ситуацією в цих трьох пунктах в постійному режимі.

Читайте також:
Муженко – Хугу: Для відведення військ потрібне стале припинення вогню, якого немає

“Режим тиші”: бойовики підстрелили мирного мешканця Авдіївки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна