Українському омбудсману в Росії розповіли, що двоє “диверсантів” у Криму ні на що не скаржаться

 

Уповноважена з прав людини у Російській Федерації Тетяна Москалькова заявила, що передала українському омбудсману Валерії Лутковській дані ФСБ РФ про двох нібито “українських диверсантів”, затриманих у Криму – Євгена Панова та Андрія Захтія.
Про це Москалькова повідомила в інтерв’ю РІА “Новости”, інформує Кримська правозахисна група.

“Відповідь [на запит] отримано. Він надійшов із ФСБ за підписом керівництва. Там названо двох осіб. Інформація ЗМІ про 100 і більше осіб не підтвердилася. Прізвища цих двох осіб відомі, вони направлені Лутковській… Обидва затримані є громадянами України”, – заявила Москалькова.

“У повідомленні правоохоронних органів написано, що вони забезпечені захистом, скарг з їхнього боку на умови утримання не надходило”, – додала російська омбудсман.

Як писала Новинарня, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в підготовці терактів в окупованому Криму.

За твердженням ФСБ, “одним з організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”. Панова затримано разом із групою інших “диверсантів”.
У МОУ спростували причетність до групи Панова.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів.

Ще одним учасником “диверсійної групи” МЗС РФ назвало Андрія Захтея – раніше судимого громадянина Росії, жителя Криму проросійських поглядів, який останнім часом мав проблеми із законом.

Читайте також:
Панов в’їхав у Крим на своєму авто і не є співробітником розвідки, – ГУР

ФСБ силою вибивало з Панова зізнання

ФСБ оприлюднило відео допиту українця Панова, який розповідає про підготовку “диверсій в Криму”

У Криму слідчий у справі Євгена Панова пред’явив адвокату документ, нібито Панов відмовився від послуг адвоката, найнятого його сім’єю. Адвокат із такою “відмовою” не згоден і має намір її оскаржити.
На думку експертів Кримської правозахисної групи, у такий спосіб слідчі намагаються не допустити адвоката, залученого сім’єю Панова.

Ще одному затриманому у цій справі Євгену Захтею 5 вересня слідчі органи РФ висунули звинувачення в посібництві тероризму.

Читайте також:
ФСБ показало відео допиту ще кількох інспірованих “українських диверсантів” з Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна