Російські прикордонники на Перекопі сприйняли своїх військових за українських диверсантів

 

На окупованій території АР Крим поруч з адмінмежею Херсонської області днями сталася сутичка між російськими окупаційними військовими та прикордонниками РФ. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“21 вересня ц.р., внаслідок відсутності взаємодії, сталася сутичка (без використання стрілецької зброї) між пішим нарядом Прикордонної служби ФСБ Росії та військовослужбовцями спостережного пункту, розташованого на правому фланзі Перекопського валу, зі складу батальйонної тактичної групи 247-го десантно-штурмового полку (Ставрополь) 7-ї повітрянодесантної дивізії (Новоросійськ) Повітрянодесантних військ ЗС РФ, які сприйняли власних прикордонників за ворожих диверсантів”, – ідеться у зведенні ГУР МОУ від 24 вересня.

У розвідці зазначають, що причиною внутрішнього конфлікту стала “надмірна концентрація російських військ різного відомчого підпорядкування”в окупованому Криму, і це створює загрозу зокрема й мирному населенню.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ оприлюднила заяву про нібито затримання в Криму “українських диверсантів”, що дало підстави президенту Путіну відмовитися від переговорів із представниками України в “нормандському форматі”.
Українська сторона спростувала заяви Кремля про причетність ГУР МОУ до підготовки “диверсій” на території Криму.

Читайте також:
ФСБ оприлюднило відео допиту українця Панова,
який розповідає про підготовку “диверсій в Криму”

У Криму вважають, що на півострів прорвалися українські диверсанти

Українські силовики розповіли, хто насправді винен у стрілянині під Армянськом

Кримська провокація Кремля: Гляйвіц-2, сигнал для Заходу чи конвульсії?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна