На обладнання для блокування російської пропаганди потрібно десятки мільйонів гривень

 

Міністерство інформаційної політики України очікує виділення десятків мільйонів гривень на закупівлю обладнання, за допомогою якого можна буде блокувати в областях України сигнал заборонених російських теле- і радіоканалів та поширювати якісний український сигнал у її прикордонних регіонах.

Про це поінформував журналістів у середу у перерві засідання колегії Херсонської облдержадміністрації заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко, повідомляє “Укрінформу“.

“Тут є “білі плями”, є дуже багато російського сигналу, а сигнал український недостатньо хороший. Є заходи, які стосуються блокування російського сигналу, є документи “ДСК” (під грифом “Для службового користування” – ред.), які подані нашим міністерством на розгляд Кабінету міністрів, і стосуються, скажімо так, фінансування цих заходів. Ми чекаємо від Міністерства фінансів виділення коштів на закупівлю відповідного обладнання, з допомогою якого буде блокуватися відповідний (російський – ред.) сигнал. Сума вимірюється декількома десятками мільйонів гривень”, – розповів Біденко.

За його словами, ці кошти буде виділено не для Міністерства інформаційної політики, а для силових органів, які безпосередньо займатимуться цією роботою.

Біденко також повідомив, що це обладнання буде розміщено не тільки у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонщині. “Це стосується не тільки Херсонської області, це стосується тих областей, де є прогалини, де є “білі плями” в українському сигналі. Це Одеська область, Херсонська область, це зона АТО, це Чернігівська і Волинська області”, – сказав він.

Читайте також:
Кремлівський пропагандист, якому заборонений в’їзд в Україну, має квартиру в Одесі

В готелі на Прикарпатті транслювали російські пропагандистські канали

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна