Волонтер розповів, як вінницький завод спаскудив 4 тисячі автоматів Калашникова

 

Роман Донік
армійський волонтер (Харків)

(FB)

А чи хочете справжньої зради? Недорого. Лише за репост.

На тлі нібито відкритості й готовності до змін в Міноборони, на тлі всіх цих зустрічей із блогерами й волонтерами, після всіх цих навчань і курсів, які ведуть у нікуди й ні до чого, в мене все так само періодично падає планка, коли мені показують ось ці всі принади однією рукою, а другою рукою – тупо пи*ять гроші й завдають колосальної шкоди.

За даним фактом мовчав, чекав реакції. Але, бачу, не дочекаюся….

Зустрічаймо 4 тисячі стволів, безнадійно зіпсованих за наші з вами гроші. Чотири тисячі нових автоматів АК-74 сппаскудили під виглядом апгрейду. За шалені гроші. За вкраденою і криворуко скопійованою ізраїльською технологією обвісів.

Це реально великі гроші, які заплатили не тільки за роботу (халтуру), а й за роботу КБ (конструкторського бюро), яке рукожопо копіювало готовий виріб.

Я зовсім коротко, щоб усім було зрозуміло, навіть домогосподаркам.

Був автомат із дерев’яним прикладом. Замість цього відламали приклад і на трьох гвинтиках прикрутили трубку з пристроєм, який має робити приклад складаним.
Назвали це АКМ-ТК і АК-ТК.

Три гвинтики, якими кріпиться новий приклад, після 40-50 пострілів розкручуються.

Гвинтики непрості. Два гвинтики – М4 з кроком 0,5 головка шліц плоский, і один гвинт – М6 крок 0,75 голова хрест. При втраті гвинтика його не відкрутиш звідкись, це рідкісний тип.

akm-tk_01Але це не все. Сама петля, яка повинна складати приклад і жорстко фіксувати в розкладеному положенні з люфтом, просто бовтається.

Але і це не все. Конструкція алюмінієвої цівки з коліматором. Газовідвідна трубка – частина цівки. Тепло віддається трубкою цівці і гріє коліматор. Є випадки поломки.

Але і це не все. Після чистки газовідводу коліматор треба пристрілювати заново. Або не чистити газову трубку.

Але і це не все. Відкотити це неможливо, тому що завод, який отримав це замовлення на сотні тисяч доларів, відфрезирував затильник (задню часто ствольної коробки). І тепер навіть повернути весло не вдасться.

Виглядають дані автомати нібито круто. Але в експлуатації – цілковите лайно.

Ми спеціально вичікували і збирали інформацію по трьох підрозділах. Скрізь хвороби однакові. Приклади бовтаються після двох відстріляних магазинів. Бій на один повний БК(боєкомплект) – гвинтики випадають, і цими автоматами можна користуватися як самопалами. Ну і кийками. У всіх, у кого є автомати, бовтаються приклади.

Але вони ж, бл*ь, чуваки суворі, десант, спецназ, скаржитися й рапорти писати западло. Терплять, майструють. Волонтери знову ж приїздять, лагодять, садять на Локтайт (Loctite – миттєвий клей) або на суперклей.

Але зараз боїв немає. А ось почнеться заміс, а під час нього, приклади масово відлітати почнуть – і 200-ті косяками.
Кого звинувачувати будемо? Чи знову “герої не вмирають” і по хатах?

А ці суки зрубали грошей і зіпсували 4000 автоматів, посміються і поїдуть у відпустку на море. Бо заробили на лохах.

А питання лише одне – який зразок був на випробуваннях і хто проводив ці випробування? Він уже сидить?..

P.S. Детальніше опис у картинках від Макса Ржевського (дописувач повідомляє, що нові автомати АКМ 1960-х і 1970-х років зіпсував вінницький завод “Форт” за схвалення Міноборони).

akm-tk akm-tk1 akm-tk2
akm-tk1

akm-tk2




Реакція

Фахівці Центрального ракетно-артилерійського управління перевірять інформацію щодо проблем в експлуатації модернізованих автоматів АК-74.
Про це повідомили у прес-службі Міноборони України у відповідь на допис Романа Доніка.

“Інформація щодо проблем в експлуатації модернізованих автоматів АК-74 перевіряється фахівцями озброєння ЗС України”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що до Центрального ракетно-артилерійського управління ЗСУ не надходило жодних скарг та зауважень щодо експлуатації зазначеного зразка озброєння.  Також, переконують у Міноборони, невідомі факти невдоволення модернізованим автоматом з боку військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також:
Донік: Тепер у “Десні” солдатів годуватимуть розумні кулінарні машини за 160 тис. євро

Донік: Ми не волонтери, ми допоміжна служба тилу,
яка допомагає ЗСУ вбивати терористів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна