Відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо Криму, – Ердоган

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо невизнання анексії Криму і засудження порушення прав кримських татар. про це він повідомив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у рамках 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Ердоган наголосив, що Туреччина й надалі надаватиме Україні підтримку у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави як у двосторонньому, так і багатосторонньому вимірах.

Крім того, глави двох держав обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих під час п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, зокрема у сфері лібералізації торгівлі. Сторони відзначили інтенсивність двостороннього порядку денного і підтвердили прагнення до подальшого поглиблення стратегічного партнерства.

Порошенко також запросив турецькі компанії взяти участь у приватизації українських підприємств.

Співрозмовники домовилися про проведення найближчим часом українсько-турецької робочої групи з питань енергетики.

Читайте також:
Байден: США готові надати Україні 1 млрд. доларів кредитних гарантій

Порошенко поїхав до США для участі в Генасамблеї ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна