В Запорізькій області звільнили із заручників дружину кримінального авторитета

 

Правоохоронці провела спецоперацію зі звільнення заручниці в Запорізькій області. про це йдеться в повідомленні прес-служби обласного ГУ Нацполіції.

“14 вересня 2016 року повідомлення про викрадення молодої жінки в Бердянську надійшло в ГУНП в Запорізькій області з іншого регіону держави. Інформація про наміри зловмисників надходила тривожна, в зв’язку з чим у заходах щодо встановлення злочинців і місця, де можуть утримувати заручницю, були задіяні всі сили оперативного блоку”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляють правоохоронці, лиходії, знаючи про те що ведуться активні заходи щодо їх розшуку, неодноразово змінювали місце утримання потерпілої. Заручницю переміщували різними регіонами держави.

Крім того, як вияснилось, жінка мимоволі стала інструментом з’ясування стосунків двох кримінальних угрупувань. Тож викрадачі остерігалися як поліцейських так і поплічників кримінального авторитета, дружину якого і було викрадено. Остання постійно знаходилася під озброєною охороною, піддавалась катуванням та знущанням.

Спецоперація по звільненню заручниці проводилася під керівництвом Департаменту карного розшуку Національної поліції України силами оперативних блоків трьох областей, що і дозволило досягти позитивного результату.

“Завдяки високопрофесійним діям співробітників поліції заручниця була звільнена неушкодженою, всі особи винні в її викраденні понесуть заслужене покарання”, – сказано в повідомленні відомства.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Читайте також:
Прикордонники затримали двох молдаван,
яких розшукували за торгівлю людськими органами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна