В Одесі встановлено дощовий рекорд та вперше зафіксовано затори в 10 балів. ФОТО

 

За добу в Одесі випало 85 мм опадів, що в три рази більше від місячної норми. Останній раз така кількість опадів фіксувалося в 1887 році, повідомляє офіційний сайт Одеси.

Станом на 9 ранку 20 вересня 2016 року в Одесі за добу випало 85,3 мм опадів при місячній нормі вересня 36 мм).

Синоптики характеризують опади вище 50 мм стихійним явищем.

 

Опади в Одесі Опади в Одесі Опади в Одесі

Останній раз таке велике добове випадання опадів спостерігалося в 1887 році.

Всі міські служби працюють в оперативному режимі.

Одеситів просять за можливості обмежити поїздки та не залишати автотранспорт на проїжджій частині і під деревами.

Як повідомляє громадська активістка Зоя Казанжі в “Фейсбуці“, Одеса стоїть в заторах, а місцеву владу хоч і попереджали заздалегідь, ніяких заходів не було вжито.

Вона зазначила, що  вперше в Одесі Яндекс повідомляє про затори в 10 балів скрізь. Робота спецавтомобілей в такій ситуації – неможлива.

“Ще раз – про сильний дощ було відомо 2 дні тому. Місцева влада, як завжди, навіть не почухалася. Не треба подвигів. Просто відмініть навчання в школах. Попередьте про роботу лише тих служб/організацій, які забезпечують життєдіяльність міста. Організуйте рух громадського транспорту. Погодьте свої дії з організаціями, які підпорядковані Києву. І займайтеся ліквідацією наслідків. І повідомляйте місту, що відбувається, що ви робите для полегшення пересування містом. Хороше тренування перед холодною і сніжною, за прогнозами, зимою”, – написала Казанжі.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна