У Краматорську розповіли, скільки дітей з ОРДО навчатимуться дистанційно у п’яти школах Донеччини

 

На сьогодні понад 300 дітей з непідконтрольних територій ОРДО записалися на навчання за дистанційною формою у визначених п’яти школах Донецької області.
Про це повідомила у вівторок, 20 вересня, на прес-конференції в Краматорську директор департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації Надія Оксенчук.

“Сьогодні вже є платформа. Наш інститут післядипломної освіти її придбав, розробили контент, визначили п’ять шкіл, які будуть опорними школами у дистанційному навчанні. Діти реєструються. На сьогоднішній день їх вже понад 300”, – цитує Надію Оксенчук “Укрінформ”.

Директорка департаменту додала, що реєстрація лише розпочалася і триватиме до кінця першого семестру.

Дистанційні заняття з учнями вже не будуть такими, як минулого року, запевнила  керівник освітнього департаменту ОДА.

“Це вже буде проходити не просто як заняття з дитиною – окремо за завданнями онлайн. А це вже буде як урок: діти занесені до класних журналів, вони проходять весь матеріал, який проходять діти у звичайних школах, а вчителі отримають додаткову оплату за цю роботу”, – зазначила Оксенчук.

За її словами, навчатися за дистанційною формою зможуть усі бажаючі. При цьому, це стосується не лише дітей з ОРДО, а й дітей з обмеженими потребами, тих, які захворіли на тривалий час чи кудись поїхали.

Поки за результатами дистанційного навчання не можна бути отримати свідоцтво чи атестат про освіту.
“Тобто все одно в 9-му чи 11-му класі діти, які навчалися дистанційно,  повинні приїхати до своєї школи, за якою вони закріплені, і здати відповідні тести, контрольні роботи тощо”, – зазначила Надія Оксенчук.

Наразі в Донецькій області визначені такі школи для дистанційного навчання:

  • Дистанційна школа м. Бахмут ЗОШ №18 (м. Бахмут (кол. Артемівськ),  вул. Ювілейна, 34, тел. 3-14-46, [email protected], сайт https://sites.google.com/site/artschool18/)
  • Дистанційна школа м. Краматорськ ЗОШ №8 (м. Краматорськ, вул.Двірцева, б. 57а, тел. (06264) 7-25-28 – приймальня , 7-42-83 – заступники директора, e-mail: [email protected], сайт: www.kramsch8.ho.ua)
  • Дистанційна школа м. Слов’янськ ЗОШ №13 (м. Слов’янськ, вул. Ясна, 19, e-mail [email protected], сайт https://www.facebook.com/slavschool13, телефон (0626) 66-58-66)
  • Дистанційна школа м. Покровськ (кол. Красноармійськ) ЗОШ №9 (м. Покровськ, м-н “Шахтарський” Телефон 52-56-48 E-mail [email protected] Сайт школи www.krasnoarmiysk-school9.edukit.dn.ua)
  • Дистанційна школа м. Маріуполь ЗОШ №29 (м. Маріуполь, вул. Зелинського, 37/39, тел. (0629) 37-68-13 — приймальна, email – [email protected]).

Детальніше з системою дистанційного навчання на Донеччині можна ознайомитися за посиланням >>>>

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що
понад 2,5 тисячі школярів т.зв. “ДНР” дистанційно вчаться на підконтрольній території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна