Європарламент з міркувань безпеки обмежив візит своїх депутатів в Україну лише Києвом

 

Президент Європарламенту, голови політичних груп і фракцій ЄП прийняли рішення обмежити офіційну програму візиту євродепутатів в Україну лише Києвом через безпекову ситуацію. Про це повідомила перша заступниця голова Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За її словами, візит депутатів Європарламенту – членів парламентського комітету асоціації (ПКА)  готувався ще з травня. Євродепутати самі висловили бажання відвідати не лише Київ, але і Схід України.

“І ось, за два дні до початку ПКА українська сторона отримала офіційного листа, що президент Європарламенту і всі голови політгруп і фракцій (так звана конференція керівників Європарламенту на чолі з президентом ЄП) обговорювала майбутній візит делегації своїх депутатів в Україну і прийняла рішення обмежити офіційну програму тільки Києвом, через безпекову ситуацію”, – написала Геращенко.

Вона пояснила, що офіційно керівництво Європарламенту депутатам не могло нічого забороняти, тому ЄП заборонив їхати своїм співробітникам.

“Не дозволяється їхати перекладачам і жодному співробітнику Європарламенту – через безпекову ситуацію. А депутатам рекомендували обмежити офіційний візит лише безпечним Києвом, а далі, мовляв, хто вже захоче – то їхня неофіційна справа”, – зазначила Ірина Геращенко.

За її словами, три євродепутати все ж вирішили поїхати на Схід України, щоб на власні очі побачити ситуації на Донбасі. Це Ребекка Хармс, Міхаель Боні і Яромір Стетіна.

“В нас є великі питання до наших європейських колег: а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там перебуватимуть спостерігачі, мовчу вже про безпеку виборчих дільниць… І взагалі, РФ же гарантувала режим тиші…” – написала Геращенко.

“Очевидно, що це – подвійні стандарти, і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі”, – додала вона.

Читайте також:
Жебрівський: Що побачили й почули на Донбасі глави МЗС Німеччини і Франції

Штайнмаєр і Еро на Донбасі проігнорували родини заручників

Міністрів Німеччини та Франції у Краматорську зустріли мітингом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна