Прикордонники затримали узбека, який шпигував на користь Росії

 

Громадянина Узбекистану, який займався збором інформації на кордоні, використовуючи приховану відеокамеру, затримали сьогодні вночі прикордонники Харківського загону спільно із співробітниками СБУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служб Держприкордонслужби.

“Молодий чоловік, 1991 року народження, слідував  в Україну через пункт пропуску “Плетенівка”, що на Харківщині. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби направили його на додаткову перевірку для встановлення мети перебування на території нашої держави. Вже під час спільного з представниками СБУ та фіскальної служби огляду на сорочці чоловіка прикордонники на місці ґудзика помітили приховану камеру для відеозйомки. Від неї йшов провід до пристрою накопичення інформації, що знаходився у кишені, а в іншій кишені також знайшли пристрій для аудіо запису”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляють правоохоронці, під час первинного опитування іноземець заявив, що пристрої для відео та аудіо запису він отримав від співробітників російської міграційної служби, коли був затриманий за перевищення терміну реєстрації на території РФ. Що чоловік з цими пристроями робив в українському пункті пропуску наразі встановлюватимуть правоохоронні органи.

Наразі правопорушника передано представникам СБУ. Тривають фільтраційні дії.

Читайте також:
Заступника начальника штабу АТО судять за шпигунство на користь Росії

Сина екс-футболіста “Шахтаря” і “Карпат” обвинувачють у шпигунстві на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна