Порошенко у США розповів про те, скільки людей в Україні втратили домівки через агресію Росії

 

Збройна агресія Росії призвела до появи в Україні майже 2 мільйонів вимушених переселенців. Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи на засіданні високого рівня Генеральної асамблеї ООН, присвяченому темі біженців та мігрантів.

Російська збройна агресія змусила близько 1,8 мільйона українців шукати нового дому в межах країни. Через це Україна опинилася в першому десятку країн із найбільшою кількістю переміщеного населення”, – зазначив Порошенко, наголосивши, що зовнішня агресія та спонсорований державою тероризм є ворогами людства в багатьох куточках світу.

Він також підкреслив, що зусилля світової спільноти щодо вирішення проблеми вимушених переселенців будуть марними, якщо не усунути першопричину проблеми – зовнішню агресію та порушення міжнародного права.

“Ми не маємо права закривати очі на бомбардування Росією цивільних об’єктів у сирійському Алеппо чи на українському Донбасі. Йдеться не лише про дотримання гуманітарних принципів”, – сказав президент України.

Він також наголосив на тому, що держава, яка порушує міжнародне право та фундаментальні свободи, повинна нести за це відповідальність.

“Необхідно якнайшвидше розробити такий міжнародний механізм відповідальності, а також міжнародні зобов’язуючі рамки для захисту прав внутрішньо переміщених осіб”, – зазначив глава держави.

Порошенко подякував всім урядам та гуманітарним партнерам за підтримку України в цей тяжкий час, але при цьому зазначив, що “ми не можемо постійно перебувати в режимі реагування”.

“Нам потрібне остаточне та стале вирішення проблеми, а саме – припинення російської агресії проти України“, – зауважив президент.

Глава Української держави також заявив про необхідність відновлення посади Спеціального представника Генерального секретаря ООН із питань внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляла Новинарня, Петро Порошенко впродовж 18-21 вересня перебуватиме з візитом у США, де також виступить із промовою під час загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН та проведе низку двосторонніх зустрічей з іноземними лідерами.

Читайте також:
В Україні запустили електронний реєстр тимчасово переміщених осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна