Вибух у Нью-Йорку: поранено 29 людей

 

У центрі Нью-Йорка прогримів вибух, унаслідок якого поранення отримали 29 людей – один із них перебуває в тяжкому стані.

Вибух стався близько 20:30 (3:30 ранку за київським часом) у фешенебельному районі “Челсі” на Манхеттені, між Шостою і Сьомою авеню, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP.
У цьому районі розташовано багато барів, ресторанів і розкішних багатоквартирних будинків, у вихідні таам завжди багато людей.

За словами мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, чітких доказів того, що вибух пов’язаний із терористичними організаціями, наразі немає.

За попередніми даними, вибухнув саморобний пристрій, швидше за все, закладений у смітник.

Із 29 осіб, які отримали травми, 24 були доставлені в лікарню з різними легкими пораненнями від скла і металу, повідомив комісар пожежної служби міста.

За інформацією CNN, після вибуху поліція знайшла в цьому районі ще один саморобний вибуховий пристрій. Це – скороварка з дротами темного кольору, що виходять із центральної частини пристрою.

Фото поліції Нью-Йорка

Фото поліції Нью-Йорка

Вибух стався за два дні до того, як світові лідери на чолі з президентом Бараком Обамою зберуться у Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН.

У суботу надходили повідомлення про вибух саморобної бомби в Нью-Джерсі. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Читайте також:
Новий подвійний теракт ІД в Багдаді: десятки загиблих і поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна