Посольство Росії в Києві атакували петардами через вибори в Криму. ФОТО

 

У ніч на 17 вересня група людей атакувала російське посольство в Києві.

О першій годині ночі близько 20 осіб закидали петардами та феєрверками будівлю на Повітрофлотському проспекті, 27, після чого розбіглися. Будинок амбасади видимих пошкоджень не отримав.

Reuters повідомляє, що таким чином невідомі протестували проти планів Росії провести вибори до Держдуми РФ в окупованому Криму.

ОНОВЛЕНО. Відео:

Як відомо, парламентські вибори в Росії відбудуться 18 вересня. Кремль вирішив проводити голосування також в окупованому Криму. Київ заявив про неприпустимість проведення таких виборів як на півострові, так і в дипломатичних представництвах РФ на материковій Україні.
За одним зі сценаріїв, у неділю російських громадян не допускатимуть до посольств і консульств українські громадські активісти.

Читайте про ці колізії в матеріалі “Новинарні“:
ЗА КРИМ ВІДПОВІСТЕ! Що приховує заборона росіянам голосувати
на думських виборах в Україні

Варто зазначити, що посольство Росії в Києві напередодні заборонених у Україні виборів до Державної думи зміцнює оборону по всьому периметру. Маючи два ажурні металеві паркани навколо будівлі, російські дипломати вирішили захиститись ще й суцільною металевою огорожею, інформує ТСН. До того ж вікна амбасади закрили сталевими зовнішніми жалюзі.

МЗС РФ заявило, що голосування на виборах до Держдуми Росії в Україні відбудеться, попри позицію української влади. Зокрема, виборчі дільниці на території України будуть традиційно організовані у посольстві Росії в Києві та в генеральних консульствах у Львові, Одесі й Харкові.

Читайте також:
РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка”
та готує нові обмеження за вибори в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна