“Неспокійне перемир’я”: в ЗСУ – один загиблий, шість поранених

 

За минулу добу, 16 вересня, в результаті бойових дій у зоні антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, ще одного було поранено. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, найгарячішою була ситуація в районі Авдіївської промзони та на Світлодарській дузі.

Як повідомляла “Новинарня” раніше, боєць ЗСУ помер у лікарні Авдіївки від поранень, отриманих під час обстрілу з боку бойовиків. Це перша смерть українських військових після перемир’я, проголошеного з 15 вересня міністрами закордонних справ ФРН і Франції.

За повідомленням штабу АТО, 16 вересня російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, при цьому важке озброєння не застосовували.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 16 порушень “режиму тиші”.
Обстріли з боку противника із стрілецької зброї та кулеметів відбулися в районі Авдіївки, Кам’янки, Новоселівки Другої та Зайцевого. А по шахті “Бутівка”, Торецькому та Авдіївці ворог відкривав вогонь з гранатометів.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 10 обстрілів. Ворог відкривав вогонь з кулеметів та стрілецької зброї в районі Мар’їнки, Старогнатівки, Новотроїцького, Широкиного та Талаківки.

На Луганському напрямку зафіксовано чотири порушення “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, де бойовики також вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї.

Окрім того, зазначили у штабі, на Донецькому та Маріупольському напрямках бойовики стали більше використовувати снайперів з далекобійними гвинтівками. Так, противник застосував снайперські групи в районі Чермалика, Гранітного та Авдіївки.

“Але, незважаючи на провокації, Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських угод”, – підкреслено в повідомленні.

Читайте також:
Вогняний мир: СЦКК показав свідчення обстрілу Мар’їнки запалювальними боєприпасами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна