Вогняний мир: СЦКК показав свідчення обстрілу Мар’їнки запалювальними боєприпасами. ФОТО

 

У четвер, 15 вересня, невдовзі після оголошення режиму припинення вогню на Донбасі незаконні збройні формування ОРДО обстріляли запалювальними боєприпасами житловий сектор міста Мар’їнка. Про це повідомляє прес-офіцер української сторони СЦКК Вадим Бакай на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці”, оприлюднивши фото наслідків обстрілу.

За інформацією полковника Бакая, обстріл відбувся у період з 22:10 години до 23:00, невдовзі після від’їзду з Донеччини міністрів закордонних справ ФРН і Франції, пп. Штаймаєра й Еро.

За висновком української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, Мар’їнку обстріляли з напрямку селища Трудівські Петровського району міста Донецька.

“Військовослужбовці української сторони СЦКК, які прибули у Мар’їнку, зафіксували наслідки цинічного порушення обіцяного режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДО, яке сталося вчора ввечері”, – поінформував Бакай.

Як визначили в СЦКК, вогонь вівся з ручних протитанкових гранатометів РПГ-7В, підствольних гранатометів ГП-25, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Зауважимо, що згадана зброя призначена для ближнього бою і стрільба з неї ведеться з невеликої відстані. Це свідчить, що дії бойовиків несли провокативний характер, щоб змусити Збройні сили України відкрити вогонь у відповідь. Але наслідки виявилися надто серйозними, адже використали вони запалювальні боєприпаси до великокаліберних кулеметів, що призвело до загоряння об’єктів приватного сектору”, – констатував прес-офіцер.

Постраждали помешкання у двох господарів по вулиці Петра Карпова (колишня Тельмана). В одному подвір’ї згоріла господарча будівля, пошкоджено дах та зруйновано стіну житлового будинку. В іншому – вщент згоріла будівля, де зберігалося вугілля для опалення. Пожежа пошкодила також стіни, дах та вікна житлового будинку.

На момент пожежі мешканців у будинках не було.

Військовослужбовці української сторони СЦКК задокументували ці випадки порушення режиму бойовиками “ДНР” і передали матеріали фотофіксації представникам спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна