В бурштинових краях знову сталися масові заворушення. ФОТО

 

У Сарненському районі, що на Рівненщині, сталися масові заворушення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції в регіоні.

Інцидент стався в урочищі “Азалія” поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група із числа приданих сил Нацполіції.Заворушення на Сарнинщині

“Прибувши на місце події, працівників оперативного штабу оточило понад 200 чоловіків у масках та з палицями у руках. Вони вимагали покинути північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій”, – зазначено в повідомленні.

До прибуття підкріплення поліції, чоловіки у масках почали трощити службове авто, а кілька осіб закликали спалити автівку. Натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги. Вогнепальну зброю та засоби фізичного впливу працівники поліції не застосовували.

За фактом масових заворушень відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років.

Окрім того, близько третьої години в селі Тинне Сарненського району майже 50 осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням, палицями заблокували дорогу та чинили опір працівникам правоохоронних органів. Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесні ушкодження одному із спецпризначенців.

В результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль  зазнав механічних пошкоджень.

За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 та частиною 1 статті 345  Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Екс-прикордонник попався на контрабанді бурштину

На Рівненщині затримали прокурора та ще 2 організаторів незаконного видобутку бурштину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна