У штабі АТО підтвердили, що двох військових ЗСУ під Станицею-Луганською вбив український солдат

 

12 вересня на Луганщині двоє військовослужбовців 28-ї бригади Збройних сил України загинули і ще п’ятеро бійців були поранені від рук товариша по службі, а не диверсійно-розвідувальної групи бойовиків, як повідомлялося одразу.  Це сьогодні підтвердив речник прес-штабу АТО Іван Ареф’єв у коментарі каналу “112 Україна”.

Напередодні правоохоронці затримали 41-річного Віктора Голованя, який підозрюється у розстрілі військовослужбовців своєї бригади (військова частина В0095). Про це поінформувала прес-служба ГУ Нацполіції в Луганській області.

Загинули кадровий офіцер – капітан Юрій Сметанін 1979 р.н. – та солдат Олександр Андрусович 1975 р.н.

За словами Ареф’єва, про вбивство військових 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ українським дезертиром штаб АТО не говорив “з метою об’єктивного розслідування причин загибелі”.

Ареф’єв зазначив: 12 вересня в штаб АТО надійшла попередня інформація про факти загибелі й поранення в лавах військовослужбовців ЗСУ, які несуть службу на лінії розмежування в Станично-Луганському районі Луганської області.

“Згідно з отриманими даними, сталася стрілянина, внаслідок чого сили АТО зазнали втрат. Враховуючи те, що ці події відбулися в прифронтовому районі, де неодноразово були помічені диверсійно-розвідувальні групи російських окупаційних військ, було вирішено детально проінформувати громадськість про цей інцидент і підтверджені втрати в лавах ЗСУ (2 загиблих, 5 поранених та один зниклий безвісти військовослужбовець)”, – розповів Іван Ареф’єв.

За його словами, після прибуття на місце трагедії група резерву почала опитувати свідків і встановлювати “крок за кроком” картину інциденту.

Українські силовики доклали всіх зусиль для оперативного встановлення місця перебування зниклого військовослужбовця.

“З метою об’єктивного розслідування причин загибелі наших воїнів й ефективного пошуку зниклого безвісти військовослужбовця прес-центр штабу АТО не прокоментував цей інцидент протягом 13-14 вересня. Зараз зниклий військовослужбовець ЗСУ перебуває в одному з відділків Національної поліції, дає свідчення”, – розповів у четвер речник прес-центру штабу АТО.

Дезертир Віктор Головань був затриманий 14 вересня в селі Любомирівка (назва до перейменування – Артема) Нижньотеплівської сільської ради Станично-Луганського району.

Вилучену в нього вогнепальну зброю, з якої ймовірно було вчинено вбивства, поліцейські Станично-Луганського відділу поліції долучили до матеріалів кримінального провадження. У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 КК України проводяться слідчі дії.

Військова контррозвідка припускала, що зловмисник міг бути пов’язаний з бойовиками.
Водночас військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик розповів, що Головань пояснив свій вчинок станом афекту через зраду дружини.

Читайте також:
“Небойові втрати”. У Харкові на вокзалі донеччанин зарізав
насмерть одного армійця і поранив іншого

Військовий прокурор: Небойові втрати в АТО ніхто не озвучує, а вони величезні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна