Семенченко відсудив звання “майора резерву”

 

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і таким, що підлягає скасуванню наказ колишнього виконуючого обов’язки командувача Національної гвардії України Миколи Балана про позбавлення депутата Семена Семенченка військового звання “майор резерву”. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на прес-секретаря суду Наталію Мостову.

“Суд задовольнив позов… Задоволені позивні вимоги про визнання протиправним та скасування цього наказу”, – сказала вона.

За словами Мостової, суд виніс рішення за цим позовом 14 вересня.

Вона зазначила, що 1 лютого Семенченко подав відповідний позов про визнання незаконним та таким, що підлягає скасуванню наказу колишнього виконуючого обов’язки командувача НГУ №212 від 22 грудня 2015 року.

Головна військова прокуратура підозрювала Семенченка в незаконному отриманні військового звання.

Прокуратура заявляє, що депутат у серпні 2014 року використовував завідомо підроблені документи, зокрема тимчасове посвідчення офіцера запасу на своє ім’я шляхом надання їх посадовим особам військової частини №3027 для прийняття його на військову службу у військовому резерві. До зміни документів мав справжнє ім’я Костянтин Гришин та певні проблеми із законом та фінустановами.
До переїзду в Донецьк він жив у Севастополі, займався журналістикою та підприємництвом. Його заяви про службу в ВМСУ і звільнення в званні капітан-лейтенанта нічим не підтвердилися.

Читайте також:
Фейкового майора Нацгвардії Семенченка розжалували в рядові

Начальник Генштабу розповів про помилки Дебальцівської операції, згадавши “злив” Семенченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна