Путін не хоче  зустрічі в “нормандському форматі”, бо все йде не за його планом, – Геращенко

 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що зустріч в “нормандському форматі” на вищому рівні в жовтні можлива лише в разі, якщо на порядку будуть реальні питання для обговорення, повідомляють “РИА Новости“.

“Йдеться про те, що якщо дійсно з’являться перспективи обговорення субстантивних питань, пов’язаних з реалізацією мінських домовленостей, то тоді є сенс проводити зустріч “нормандської четвірки” на вищому рівні, але для цього необхідна ситуація, коли з’являться реальні питання для обговорення”, – сказав Пєсков журналістам.

Він додав, що “про це йшлось на переговорах президента Путіна з канцлером (ФРН Ангелою) Меркель і президентом (Франції Франсуа) Олландом в Китаї”.

Водночас перша заступниця голови Верховної Ради, представник України у гуманітарні підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко прокоментувал цю заяву Кремля, заявивши, що Путін не хоче переговорів, бо все йде не за його сценарієм. Про це Геращенко написала у “Фейсбуці“.

“Путін не хоче норманського формату. Бо все йде не за його сценарієм. Це до уваги зрадофілам: друзі, перестаньте розганяти хвилі, що Україну хтось до чогось примушує. Європа дійсно хоче миру в Україні. А Україна хоче дійсного миру, але не за будь-яку ціну. Немає такої ціни, за яку можна здати національні інтереси і суверенітет. Тому ми нічого не здаємо”, – написала вона.

Крім того, Геращенко заявила, що українська сторона чітко озвучила свої позиції щодо відновлення контролю на кордоні та переходу до політичного блоку питань.

“Немає на сьогодні ніяких передумов для переходу до політичного блоку питань мінських угод . Три дні без стрілянини- це не передумови. І ми чітко і жорстко заявили це нашим європейським партнерам. Вони озвучили свої позиції- ми свої. В тому числі і те, що відновлення контролю над українсько- російським кордоном є обов’язковим для встановлення миру. Без кордону, без виведення російської зброї і найманців – миру не буде”, – зазначила Геращенко.

Читайте також:
Олланд анонсував повноцінну зустріч у “нормандському форматі” щодо Донбасу на найближчі тижні

За добу троє українських воїнів зазнали поранення. “Режим тиші” дотримується вибірково

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна