Лондон виділяє Україні ще 2 млн. фунтів на гуманітарне розмінування

 

Велика Британія виділить 2 млн. фунтів стерлінгів на гуманітарне розмінування на Сході України. Про це за підсумками візиту в Україну міністра закордонних справ Боріса Джонсона повідомляє сайт МЗС Сполученого Королівства.

“Я радий оголосити про виділення додаткових 2 млн. фунтів на період до 2018 року для підтримки проекту з розмінування територій на Сході України. Це життєво важлива робота, яка рятує людські життя щодня”, – заявив Боріс Джонсон.

Він зазначив, що 2 мільйони – додаткові кошти на розмінування до 1 мільйона, виділеного Лондоном на ці потреби раніше 2016 року.

Повідомляється, що гроші отримає британсько-американська гуманітарна організація HALO Trust, яка займається займається знешкодженням наземних мін і боєприпасів, що можуть становити небезпеку для цивільних осіб.

Варто зазначити, що сьогодні ж на сайті британського МЗС з’явилася інформація про те, що Лондон виділяє 20 млн. фунтів на гуманітарні розмінування на Фолклендських (Мальвінських) островах, за які Британія воювала з Аргентиною в 1982 році.

Читайте також:
Держсекретар Британії із закордонних справ вважає Україну
пріоритетом у своїй діяльності

Перші призначення нового прем’єра Британії: одіозний Боріс Джонсон очолив МЗС

Британія подвоює допомогу Міністерству оборони України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна