Держсекретар Британії із закордонних справ вважає Україну пріоритетом у своїй діяльності

 

Державний секретар Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борис Джонсон наголосив, що Україна є одним з пріоритетів у його діяльності і, не випадково, наша країна стала однієї з перших, яку він відвідує на новій посаді. Про це він повідомив під час зустрічі з президентом Петром Порошенком, інформує прес-служба президента.

“Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100 % є рішучими у здійсненні тиску на Росію”, – сказав Джонсон, говорячи про позицію британського уряду. При цьому він наголосив, що Велика Британія “повністю налаштована на підтримку санкцій проти агресора“, яким є Російська Федерація.

Співрозмовники також обговорили питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ, у тому числі у сфері боротьби з корупцією. Йшлося, зокрема, про співпрацю британських антикорупційних органів з НАБУ та ГПУ.

У свою чергу Порошенко висловив вдячність Великій Британії за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відзначивши роль цієї країни в міжнародних організаціях, зокрема у складі Великої сімки, НАТО тощо.

Глава держави також високо оцінив внесок Великої Британії у тренування Збройних Сил України і висловив сподівання на продовження та поглиблення співробітництва.

Читайте також:
Посольство Великої Британії привітало Україну з Днем Незалежності рядками з “Марусі Чурай”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна