Генпрокуратура допитала предстоятеля УПЦ МП у справі Новинського-Драбинка

 

Генеральна прокуратура допитала предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія (Березовського). Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу “24”.

За його словами, ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі помічника колишнього предстоятеля УПЦ МП (Сабодана) Володимира митрополита Олександра (Драбинка).

Це викрадення було здійснене в 2013 році за вказівкою колишнього президента Віктора Януковича підлеглими тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

У рамках цього провадження допитаний як свідок і проведена очна ставка Драбинка з народним депутатом від “Опозиційного блоку” Вадимом Новінським.

“Допитаний в тому числі і нинішній предстоятель УПЦ МП”, – сказав генпрокурор.

Юрій Луценко також допускає, що статус Новінського в цьому провадженні може бути перекваліфікований зі свідка на підозрюваного.

Як відомо, раніше ГПУ повідомляла про виклик Новінського для надання свідчень та можливе позбавлення його депутатської недоторканності. ЗМІ припускали, що нардепа з “Опоблоку” переслідують за його напад на Драбинка – представника “автономістського” крила в УПЦ МП – в місті Корець у червні цього року.

Читайте також:
Опоблок закликав Вселенського патріарха не надавати автокефалію УПЦ,
а Новінський попередив про “Варфоломіївську ніч”

У “Молитві за Україну” поруч із Порошенком були і Філарет, і Онуфрій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна