Чемпіон Паралімпіади Демчук присвятив “золото” бійцям АТО і назвав окупантів “поганню”

 

Львів’янин Андрій Демчук, який на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро завоював золоту медаль у фехтуванні на шаблях, присвятив свою перемогу воїнам АТО. Про це він сказав після переможного поєдинку в ефірі UA:Перший.

Чемпіон назвав російських окупантів “поганню” та зазначив, що здобував “золото” з думками про українських бійців, які жертвують своїми життями заради української незалежності.

“В мене двоє друзів загинуло в АТО. І цю медаль я присвячую їм. Це дійсно ті люди, які пожертвували собою заради того, щоб наша країна була вільна та незалежна”, – сказав Демчук.

Андрій Демчук

Андрій Демчук

“Я дуже надіюсь, що ця погань піде з України і що ми знову заживемо мирно і щасливо. Цю медаль я присвячую усім воїнам АТО, тому що це ті люди, які віддають все, щоб охороняти нашу землю. Я їм вдячний на всі 100 відсотків. Ця медаль – це з думками про них”, – заявив спортсмен.

Демчук став чемпіоном XV літніх Паралімпійських ігор-2016 у фехтуванні на шаблях серед спортсменів-візочників категорії А. У фіналі особистого турніру шабліст зі Львова впевнено переміг угорця Річарда Освата з рахунком 15:8.

Читайте також:
Українські паралімпійці за шостий день змагань у Ріо здобули ще 11 нагород

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна