За добу в АТО українська армія понесла значні втрати, у бойовиків – двоє загиблих

 

Минулої доби, 12 вересня, на Луганському напрямку у Станично-Луганському районі біля селища Артема сталося бойове зіткнення. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

З його слів, бойовики бойове зіткнення тривало протягом 15 хвилин.

Внаслідок бойових дій за добу загинули 3 військових, 15 зазнали поранення та 1 пропав безвісти.  

Мотузяник зазначив, що двоє військових загинули в результаті бойового зіткнення та один загинув під час артилерійського обстрілу 122-мм гарматами біля Чармалика.

Також речник повідомив, що за даними розвідки за добу загинули двоє бойовиків та четверо зазнали поранення.

Як повідомляється, відсутність належного контролю за обігом боєприпасів та встановлення відносного режиму “тиші”, що значно знижує потреби передових підрозділів у боєприпасах, призвели до зростання обсягів незаконного списання набоїв з метою їх збуту на чорному ринку.

“На неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, співробітниками ФСБ РФ затримано військовослужбовця 7 окремої мотострілецької бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ Тимошенка Сергія Єгоровича (28.05.1968р.н.), який направлявся до Росії у відпустку з трьома ящиками набоїв до автомату АК-74. Оперативна перевірка складу тимчасового зберігання боєприпасів 7 омсбр, обладнаного на території виправної колонії №22 (н.п.Комісарівка) виявила: нестачу семи ящиків з 5,45-мм набоями до автомату АК-74; наявність значної кількості мінометних мін, що проходять по обліку служби ракетно-артилерійського озброєння бригади, як видані для бойового застосування та списані: 200 ящиків мін калібру 120-мм та 20 ящиків мін калібру 82-мм”, – йдеться в повідомленні ГУР.

Читайте також:
За добу в АТО загинули 2 військових, 15 поранено і 1 пропав безвісти

Бойовики продовжують використовувати заборонену зброю проти сил АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.