Екс-прикордонник попався на контрабанді бурштину

 

Правоохоронці затримали колишнього прикордонника, який намагався вивезти близько 42 кг бурштину за кордон. Про це повідомив спікер Держприкордонслужби Олег Слободян у “Фейсбуці“.

За його інформацією, близько 23 години 12 вересня у пункті пропуску “Рава-Руська” Львівського загону, під сидінням у спеціальних сховках в автомобілі “Фіат” польської реєстрації прикордонний наряд виявив мішки з розфасованим бурштином.

Наразі підрахунок спільно з представниками фіскальної служби ще триває, але, зі слів Слободяна, вже точно можна стверджувати, що громадянин України намагався вивезти до Польщі щонайменше 42 кг каміння.

“Деталі розповімо вже після завершення підрахунку, але найсумніше у цій історії те, що вивезти бурштин намагався колишній офіцер Львівського прикордонного загону, який не так давно був звільнений зі Служби… Це лише підтверджує те, що відомству ще чимало потрібно зробити аби відповідати запитам суспільства та те, що шлях очищення від корупції важкий, але вірний”, – написав Словбодян.

Читайте також:
На Рівненщині затримали прокурора та ще 2 організаторів незаконного видобутку бурштину

Нацполіція повністю взяла під контроль “бурштинову мафію”, – Троян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна