Бойовики продовжують використовувати заборонену зброю проти сил АТО

 

За минулу добу, 12 вересня бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. “Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод”, – повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 9 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Чермалика, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного та Красногорівки застосував міномети 82-го калібру. Також, з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по Гранітному, Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень “режиму тиші”. Окупанти вели вогонь з БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї – по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці та Нижньотеплому. Окрім того, близько 16.00 позиції одного з підрозділів Збройних Сил України в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ. Захисники України відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 порушень “режиму тиші”. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому та Новгороському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120-го та 82-го калібру.

Читайте також:
Попри обстріли бойовиків доба в АТО минула без втрат. У “сепарів” четверо вбитих

У зоні АТО затримали росіянина, який воював за “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна