За добу бойовики 37 разів порушили “режим тиші”

 

За минулу добу, 11 вересня, бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це повідомляє штаб АТО.

“Обстріли та провокативні дії окупантів носять здебільшого неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод”, – сказано в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь з БМП-2 у Широкиному, а Гранітне, Мар’їнку, Старогнатівку, Широкине та Талаківку обстрілювали з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень “режиму тиші”. Окупанти вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Новоолександрівці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень “режиму тиші”. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Про всі випадки використання незаконними збройними формуваннями забороненого Мінськими угодами озброєння, українська сторона інформує Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та надає її представникам відповідні підтверджуючі документи із фотофіксацією розривів боєприпасів.

Читайте також:
За добу в АТО не загинув жоден український військовослужбовець,
ситуація демонструє ознаки деескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна