У Житомирі затримали юристку “ДНР”, яка легалізувала для сепаратистів “віджате” держмайно

 

У Житомирі співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали адвоката – чиновницю юридичного департаменту одного з органів т.зв. “ДНР”.

“У серпні минулого року мешканка Донецька, активна прихильниця «русского міра», запропонувала сепаратистам свої юридичні послуги та почала працювати у юридичному департаменті фейкового «фонду державного майна ДНР»”, – повідомив прес-центр СБ України.

Зазначається, що жінка опікувалася розробкою, реєстрацією та введенням у дію нормативно-правових актів від імені нелегітимного органу сепаратистів.

“Саме її авторству належить розробка порядку легалізації юридичного контролю терористів над активами суб’єктів господарювання державної форми власності та господарських товариств з корпоративними правами держави, які на даний час перебувають на тимчасово підконтрольних терористам територіях. Одержані від протиправного користування державним (рухомим/нерухомим) майном України кошти, відповідно до розробленого юристкою порядку, спрямовувалися на фінансування т.зв. «ДНР»”, – інформує СБУ.

12 вересня оперативники спецслужби затримали зловмисницю в Житомирі, куди вона приїхала для надання юридичних консультацій керівництву одного із підприємств щебеневої галузі, здійснюючи одночасно юридичний супровід його фінансово-господарської діяльності.

Судячи з фото, це молода дівчина.

Прокурор Житомирської області повідомив правопорушниці про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Наразі затриману доставлено до ізолятора тимчасового тримання.

Читайте також:
Сили спецоперацій затримали сепаратиста,
причетного до загибелі 10 бійців ЗСУ ще 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна