У Туреччині у низці міст знову заворушення. Цього разу через мерів

 

На південному сході Туреччини відбуваються сутички, після того як влада оголосила про відсторонення 28 обраних мерів. Це мери міст, населених переважно курдами, передає ВВС.

Відсторонили мерів у рамках закону про надзвичайний стан, прийнятого після спроби військового перевороту в липні. Замість мерів призначають довірених осіб уряду.

За повідомленням місцевих незалежних ЗМІ, у місті Суруч розігнали 200 демонстрантів сльозогінним газом і водометами. Чотирьох людей затримали після сутички у провінції Хаккарі.

Влада підозрює звільнених мерів у зв’язках з оголошеною в Туреччині поза законом Робітничою партією Курдистану. Деяких – з Фетхулахом Гюленом, якого уряд звинувачує в організації невдалого путчу 16 липня.

Читайте також:
Туреччина зачистила кордон з Сирією та зводить мур

У Туреччині пройшов багатотисячний мітинг. Ердоган пообіцяв відновлення смертної кари

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна