Результати України за 4 дні Паралімпіади: 8 рекордів світу, 5 рекордів Європи та 7 паралімпійських рекордів

 

У четвертий день Паралімпійських Ігор, 11 вересня,  українським спортсменам, що виступали у 9 видах спорту, вдалось вибороти 12 медалей: 6 золотих, 3 срібних та 3 бронзові, а загалом – 49 нагород: 18 золотих, 13 срібних та 18 бронзових. Про це йдеться в повідомленні Національного паралімпійського комітету України.

Нашим спортсменам в плаванні вдалось вибороти 7 нагород різного ґатунку: 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

Українець Олексій Федина та спортсмен з Узбекистану вибороли по дві золоті нагороди одночасно на дистанції 100м брасом, показавши однаковий час -1:04.94. Це унікальна ситуація, яка трапилась сьогодні у плаванні.

“Не менш яскравою подією, яка запалила серця кожного українця, став результат наших паралімпійців на блакитній доріжці Ріо на дистанції 200 м комплексним плаванням. Весь п’єдестал був українським!!! Всі спортсмени – дебютанти Ігор (Дубров Денис, Крипак Максим, Ванзенко Дмитро). До речі, Дубров Денис  – дебютант Паралімпійських ігор в Ріо – на цій дистанції не тільки виборов золото, але й побив раніше встановлений ним же світовий рекорд на чемпіонаті Європи в Португалії 2016 р, покращивши його на 1 с 66″ – 2:06.87”, – сказано в повідомленні.

Ще один рекорд світу встановила Лейля Аджаметова – дебютанка Паралімпіади в Ріо –  на легкоатлетичній дистанці у бігові на 100 м. Лейля “перемогла” сама себе – вона перевершила свій вчорашній світовий рекорд – 11.79 (вчора було – 11.86).

У метанні булави, вперше взяли участь спортсмени України. Дебютанка Паралімпіади-2016 Зоя Овсій виборола срібло у цій дисципліні, метнувши булаву на 22.21 м.

У доробку команди – 8 рекордів світу за 4 дні змагань, 5 рекордів Європи та 7 паралімпійських рекордів!.. Тільки у четвертий день Паралімпіади було встановлено 2 рекорди світу та 1 рекорд Європи (Паламарчук Сергій у плаванні на дистанції 200 м вільним стилем).

Також вчора закінчили змагатись спортсмени в академічному веслуванні, виборовши в одиночному човні у виконанні Романа Полянського золоту нагороду. Йому не було рівних як у відбіркових змаганнях, так і у фіналі. Він виступив з відривом у фіналі в 4 секунди – 4:39.56.

Також повідомляється, що  Наталя Косміна виборола першу паралімпійську золоту нагороду з настільного. Змагання ще тривають, 13 вересня, обидві україночки Ходзинська Антоніна та Литовченко Марина боротимуться за бронзову нагороду.

 19 річна Аліса Колпакчи у дебютному для України виді спорту (та і всієї Паралімпіади загалом)  – паратриатлоні, що складається з плавання (750 м в океані), велогонки (22 км) та 5 км бігу  – проявила справжню силу духа та випередила спортсменів, які мають більший досвід і представляють країни, які займають провідні позиції у цьому виді спорту – Канада, Австралія США, Великобританія та Бразилія. Аліса фінішувала шостою з загальним часом 1 година 18 хв 35 с.

Читайте також:
Українські паралімпійці у перший день змагань вибороли 9 нагород

У Ріо стартували Паралімпійські ігри. Українська делегація рекордно велика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна