Бойовики вважають, що в Україні ув’язнено майже 950 осіб з “ДНР”

 

За даними апарату так званого “омбудсмена ДНР” Дар’ї Морозової, станом на 9 вересня українська сторона нібито утримує в місцях позбавлення волі 949 осіб із числа бойовиків “ДНР”, прихильників цього угруповання чи інших людей із непідконтрольних районів Донеччини. Про це повідомив інформаційний ресурс сепаратистів ОРДО – ДАН.

Серед ув’язнених Морозова вирізняє “313 військовослужбовців (тобто бойовиків “ДНР”), 447 мирних жителів, які знаходяться в полоні просто за політичними переконаннями, і 149 осіб цивільного населення, які не мають до конфлікту ніякого відношення”.

490 своїх людей в “ДНР” вважають зниклими безвісти зниклими або такими, що можуть перебувати в українських в’язницях без оповіщення їхніх родичів та близьких.

За підрахунками сепаратистів ОРДО, з початку збройного конфлікту в “ДНР” загинули 4198 осіб, серед яких 3609 чоловіків і 589 жінок.

Читайте також:
Добровольці УДА під Широкиним захопили в полон вісьмох бойовиків, трьох – убили

Речник АП озвучив імена полонених під Широкиним “сепарів”

За минулий тиждень так званий “апарат уповноваженого з прав людини в ДНР” зареєстрував три заяви про затримання жителів самопроголошеної “республіки” силовими структурами України.
“Одна заява надійшла від родичів колишнього військовослужбовця “республіки”, ще дві були кваліфіковані як “затримання за політичними мотивами”, – заявили в прес-службі “омбудсмена ДНР”.

При цьому визнаного бойовика заарештували ще в жовтні 2015 року за Оленівкою (на південь від Донецька). А двоє інших – монах-послушник Російської православної церкви і “прихильник ДНР” – були затримані на блокпосту в Мар’їнці та в місті Покровськ (колишній Красноармійськ). За даними Морозової, обидва чоловіки перебувають в СІЗО в Бахмуті.

“Крім того, за минулий тиждень жертвою обстрілу з боку українських силовиків став один військовослужбовець “республіки”. Втрат серед мирного населення апаратом уповноваженого не зафіксовано”, – такі дані повідомляються в прес-релізі “омбудсмена “ДНР”.

Читайте також:
Список зниклих безвісти, яких ОРДЛО вимагає знайти в Україні: Китай, Пітон, Вог, Стукач…

“Таємні тюрми СБУ”: спецслужба надала підкомітету ООН з питань попередження катувань доступ до всіх своїх приміщень

Луценко в СІЗО СБУ вперше зустрівся з ув’язненими “сепарами”

Кількість заручників на Донбасі зросла до 115, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна