З початку “перемир’я” загинув уже другий військовослужбовець ЗСУ

 

За минулу добу, 8 вересня, в зоні антитерористичної операції один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще двоє були поранені. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він звернув увагу на те, що 8 вересня вперше після оголошення вересневого перемир’я бойовики застосували для обстрілів позицій ЗСУ ствольну артилерію.

За його словами, втрати українська армія зазнала внаслідок обстрілу в районі біля Мар’їнки.

За даними Головного управління розвідки МОУ, військові частини незаконних збройних формувань зазнають небойових втрат. Так, 8 вересня у результаті невпорядкованої стрілянини, перебуваючи в стані нервового зриву, 40-річний бойовик 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу Ковальов Олександр Валентинович застрелив свого “земляка”, 29-річного громадянина Росії Чуріна Івана Васильовича.
Щоб приховати факт надзвичайної події, командування бригади звільнило загиблого попереднім числом та наказало повідомити рідним про його самогубство.

Крім того, 7 вересня, під час спроби самовільно залишити передові позиції та вчинення збройного опору, зазнав поранення бойовик 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК – 28-річний громадянина Росії Бєднов Геннадій Петрович.

6 вересня, перебуваючи у стані металкогольного психозу, вчинив помсту за систематичні побої і завдав ножових поранень російському офіцеру бойовик 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК 32-річний Осанов Артем Олександрович.

Читайте також:
Україна провела в зоні АТО тренування реактивної артилерії. ФОТОРЕПОРТАЖ

Під Маріуполем загинув капітан 3-го рангу з Центру спецоперацій ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна