У Києві провели обшуки в справі про реконструкцію НСК “Олімпійський”

 

Прокуратура Києва провела обшуки в рамках розслідування справи про розкрадання коштів під час реконструкції Національного спортивного комплексу “Олімпійський”. Про це агенції “Українські новини” повідомило джерело в прокуратурі.

“Слідчі прокуратури міста Києва спільно з оперативними співробітниками інших правоохоронних відомств 9 вересня проводять ряд обшуків у Києві та Одесі в рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом привласнення та розкрадання грошових коштів при реконструкції НСК “Олімпійський” до Євро-2012″, – повідомило джерело.

Співрозмовник зазначив, що обшуки відбуваються у фірмах-підрядниках, які займалися постачанням та встановленням обладнання для НСК “Олімпійський” за завищеною вартістю, в результаті чого державі було завдано збитків на суму понад 9 млн. гривень.

 

Як відомо, що реконструкція НСК “Олімпійський” почалася в серпні 2008 року в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Вартість перебудови стадіону кілька разів зростала. За первинними оцінками, реконструкція повинна була обійтися державній скарбниці в 1,37 млрд. грн. Зрештою вартість робіт перевищила 4,6 млрд. грн.

Читайте також:
Після гучних обшуків Генпрокуратура вже не має підозр щодо мера Ірпеня, він працює

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна