Після розголосу в ЗМІ Департамент економзлочинності Нацполіції таки відправив працівників на атестацію

 

Департамент економічної злочинності Національної поліції України (колишнє Управління боротьби з економічною злочинністю МВС) поновив прибуття своїх працівників на атестацію. Про це повідомила в соцмережі колишня учасниця атестації поліції від ЗМІ й громадськості Ольга Худецька.

Вона оприлюднила відповідний наказ від 8 вересня, який підписаний голова ДЗЕ полковник поліції Ігор Купранець.

Днем раніше журналістка поширювала в мережі інший наказ за підписом Купранця (від 7 вересня), в якому той розпорядився “тимчасово призупинити” прибуття на атестацію працівників ДЗЕ.

Тепер полковник Купранець наказує “забезпечити прибуття” своїх підлеглих на атестацію.

Худацька переконана, що на зміну позиції голови департаменту вплинув розголос ситуації в ЗМІ.

“От що з очільниками департаментів оприлюднення їх наказів робить… Після того, як цей наказ з’явився в новинах, маємо новий: доручає таки прибувати”, – написала Ольга Худецька, відзначивши в коментарях зокрема роль сайту “Новинарня” в цій “перемозі”.

dze-kupranets-zabezpechyty-prybtsttya-na-atestatsiyu

Як відомо, співробітники ДЗЕ проходять через центральну атестаційну комісію Нацполіції, оскільки відносяться до апарату НПУ. Центральні атестаційні комісії працюють із грудня 2015 року до завершення процесу.

Раніше представники громадськості оголосили про вихід зі складу атестаційних комісій у Києві й Тернополі, констатувавши провал процесу атестації поліції через недосконалу нормативну базу, опір керівництва МВС, позицію судів та ін.

Журналістка Ольга Худецька брала участь у роботі атестаційних комісій у Київській, Миколаївській областях та центральній апеляційній комісії.

Читайте також:
На Тернопільщині громадські активісти вийшли з атестації поліції слідом за киянами

На Чернігівщині атестація відсіяла лише 4% рядових поліцейських,
і ті ще поновляться через суд

Казус Мамки. Не атестований у нову поліцію замначальника ГСУ поновився через суд

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна