На хабарі в 200 тис. затриманий заступник голови Київської ОДА

 

Працівники Нацполіції й Генпрокуратури в п’ятницю, 9 вересня, за вимагання і хабар затримали заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка. Про це в соцмережі повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“09.09.2016 працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з ГПУ затримано заступника голови Київської облдержадміністрації Любка Ігора Віталійовича, який через посередника Пуденка Юрія Владиславовича – начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА – вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн. від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу”, – написав Аваков.

Ігор Любко

Ігор Любко

За версією слідства, яку оприлюднив глава МВС, Любко спільно з головою Київської ОДА Максимом Мельничуком “місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн.грн. фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою”.

“Оскільки по їхньому (Любка й Мельничука?) розумінню, така сума без “відкату” виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту погрожуючи звільненням”, – зазначив міністр.

В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників.

“Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню”, – додав Аваков.

Також він розповів про обшуки за місцями роботи та мешкання фігурантів, які тривають.

Показово, що днями у ЗМІ з’явилися повідомлення нібито про домовленість на рівні уряду щодо звільнення Максима Мельничука з Київської обласної держадміністрації.

Читайте також:
СБУ “пов’язала” на хабарі голову райадміністрації Київщини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна