Фейкове представництво бойовиків Донбасу можуть відкрити також в Австрії. МЗС чинить опір

 

Посол України в Австрії Олександр Щерба передав ноту протесту австрійському МЗС з приводу ймовірного відкриття так званого “представництва Луганської народної республіки” у цій країні. Про це він повідомив у “Фейсбуці”.

“Був сьогодні в МЗС Австрії. Передав ноту. Обговорювали ситуацію. Перша реакція для мене обнадійлива. Більше сказати не можу. Будемо говорити більш докладно, коли будемо мати офіційну реакцію Австрії”, – зазначив дипломат.

При цьому інформаційні ресурси бойовиків повідомлять, що керуватиме “представництвом ЛНР” громадянин Австрії Альфред Альмедер. Мета цієї установи – нібито займатися “інформаційно-просвітницькою діяльністю” й “гуманітарною допомогою” окупованим територіям.

“З’явилася якась група ентузіастів, яка раптом активізувалася. Ми знали, що вони є, бо вони періодично на громадських заходах розкладали лоток під назвою, наприклад, “на підтримку ЛНР”. Думаю, що зараз цей лоток буде просто перейменовано в “представництво ЛНР”. Це було питанням часу, поки хтось із численних не дуже добре працевлаштованих австрійців, які підтримують “ЛНР”, не почне роздавати візитки, що він їхній представник”, – зазначив посол Щерба в коментарі ТСН.

“Водевіль навколо фейкового представництва фейкової “республіки” у Відні триває. Представник сказав, що возити гуманітарку в Донбас – це ще добре, але бути представником він не підписувався. Ну і він, звичайно, був абсолютно не в курсі, що Луганськ – це Україна… Терористичний протекторат Росії на території України починає “грати” в Європі. Як Європа відреагує?” – додав він.

Нагадаємо, 1 вересня в чеській Остраві відкрилося так зване “представництво ДНР”, там його очолила так само місцева мешканка, яка симпатизує бойовикам і сепаратистам Донбасу.
У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки заявили, що не мають з “республікою” жодних контактів.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина
й українського МЗС, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна