В зоні АТО дотримуються “режиму тиші”, при тому провокації зафіксовано на всіх напрямках

 

За минулу добу, 6 вересня,  бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових: 15 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 3 – на Донецькому та 3 – Луганському. Про це сказано в повідомленні штабу АТО.

“За виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням “режиму тиші””, – сказано в повідомленні.

На Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине – Талаківка, де окупанти стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також, треба зазначити, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи та стрілецьку зброю в районі Мар’їнки.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї обстріляли Попасну та Новозванівку.

Зафіксовано проліт 1 БПЛА, який вів розвідку українських позицій в районі Новоазовська.

Зазначається, що ЗСУ, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод.

Читайте також:
В ОБСЄ заявили, що озброєння на Донбасі не відведено з вини лідерів обох сторін

Під Маріуполем загинув капітан 3-го рангу з Центру спецоперацій ВМСУ

Ситуація в зоні АТО: “режим тиші” за винятком поодиноких провокацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна