У Києві на Святошино стався конфлікт через спорудження багатоповерхівки. ВІДЕО

 

Вчора у Святошинському районі Києва виник конфлікт між мешканцями багатоповерхівки та будівельною компанією, яка розпочала підготовчі роботи для спорудження багатоквартирного будинку на місці автостоянки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

“Ввечері невдоволені місцеві мешканці почали кидати каміння та штахети у бік будівництва, а з іншого боку застосували вогнегасники. Правоохоронці попередили всіх присутніх про недопустимість вчинення правопорушень та закликали не вчиняти будь-яких протиправних дій. Однак, незважаючи на це, кілька десятків осіб перекрили рух на вулиці Святошинській. Відновили рух транспорту о 22:30″, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці повідомили, що у чергову частину надійшло кілька повідомлень про конфлікт. Також зареєстровано шість повідомлень лікарів про надання медичної допомоги.

Наразі слідчим відділом Святошинського управління поліції столиці розпочато два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Під час протистояння у Святошинському провулку, 2, народний депутат Семен Семенченко разом з ветеранами бойових дій на Донбасі намагалися  пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі, повідомляє “Радіо Свобода“.

“6 вересня у Святошинському провулку 2 мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону “Донбас”, які виступили на боці місцевих мешканців, виникла сутичка”, – повідомляє видання.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2mKCe0jNFzU]

Також повідомлялось, що невідомі підпалили автомобільні покришки та пустили сльозогінний газ. На місце прибули рятувальники, які і загасили пожежу.

Місцеві мешканці звинувачували присутніх на місці поліцейських у покриванні невідомих. Поліцейські звинувачення відкидали.

Повідомляється, що конфлікт триває з 5 вересня. Тоді на австоянці невідомі заварила браму, у результаті чого там заблокованими лишилися автомобілі місцевих мешканців. Наразі більшість автомобілів вже забрали з паркінгу.

Водночас сам забудовник ПАТ “ХК” “Київміськбуд” наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно. Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт.

Читайте також:
“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна