ТКГ в Мінську констатувала поліпшення безпекової ситуації на Донбасі

 

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що сторони констатували поліпшення ситуації з безпекою в Донбасі, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Ситуація з безпекою значно поліпшилась у зв’язку з режимом припинення вогню, який був введений 1 вересня“, – сказав спецпредставник на прес-конференції в Мінську в середу, 7 вересня.

За його словами, сторони підтвердили необхідність подальших зусиль для повного забезпечення режиму припинення вогню. Однак з питання розведення сил сторони поки не досягли домовленості, визнав Сайдік.

Також він зазначив, що в Мінську політична підгрупа обговорила модальність виборів на Донбасі та їх фінансування.

“Представники Росії і України на сьогоднішніх переговорах домовилися провести зустріч на рівні міністерств енергетики двох країн і обговорити питання по лініях електропередачі”, – повідомив також Мартін Сайдік.
Він зазначив, що зустріч пройде 21 вересня в Мінську, де в цей же час засідатиме Тристороння контактна група.

У свою чергу Дарка Оліфер, прес-секретарка представника України в ТКГ Леоніда Кучми, після засідання групи написала у “Фейсбуці”: “Тристороння контактна група ще раз підтвердила: режим припинення вогню повинен мати безстроковий характер. На 13 вересня запланована позачергова відеоконференція, де одним з головних питань будуть доповіді представників СММ ОБСЄ і офіцерів СЦКК про дотримання режиму тиші на постійній основі”.

Водночас Оліфер повідомила, що Україна запропонувала порушити питання звільнення заручників як ключове на наступному засіданні контактгрупи, яке заплановане на 21 вересня.

Також вона написала, що “Україна висловила стурбованість організацією т.зв. “праймеріз”, які готуються в ОРДО”. “Подібні заходи не відповідають Мінським домовленостями”, – зазначила речниця Кучми.

Читайте також:
Кількість заручників на Донбасі зросла до 115, – Геращенко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна