Жданов просить перевірити дитячий табір на Сумщині на сепаратизм

 

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов просить СБУ перевірити діяльність декількох організацій у Сумській області, які організовують літні табори для дітей, на причетність до сепаратизму. Про це він написав у “Фейсбуці“.

“Звертаюся до СБУ в Сумській області, керівництва Сумської ОДА з вимогою негайно втрутитися в ситуацію. Треба детально перевірити діяльність цих організацій. За повідомленнями ЗМІ, вони разом із своїми кремлівськими кураторами закликають до порушення територіальної цілісності України, ведуть підривну, антидержавну роботу і пропаганду, використовуючи для цього молодіжне таборування.”, – сказано в повідомленні.

Жданов наголошує, що у випадку підтвердження інформації необхідно припиняти діяльність таких структур на території України.

Раніше користувач соцмережі “Фейсбук”  Нталія Іщенко повідомила, що у сосновому заповіднику “Буймерівка” Сумської області пройшов літній табір, організований Російським культурним центром Сумської області та Організацією юних розвідників Сумщини за підтримки представництва Росспівробітництва в Україні.

В роботі табору взяли участь 50 молодих громадян України з Сумської області, Полтави, Харкова, а також гості з Литви

На сайті “Центрального сайту скаутів-розвідників Росії”  повідомлється, що “Організація Юних Розвідників Сумщини” заснована в 1993 році. Керівник організації – Сергій Бобирєв.

“Наша Організація Юних Розвідників-скаутів (ОЮРС) була зареєстрована в ОРЮР в 19 .. році як 82-й зведений загін А.П. Чехова, у нас з ОРЮР спільне коріння і методика. Ми будемо раді, якщо у вас виникне бажання з нами співпрацювати! Україна – це частина Росії, на тому ми і стоїмо. Завжди готовий! За Батьківщину! “ – йдеться в повідомленні на сайті.

Screenshot_1

Читайте також:
В ОРДЛО дітей використовують як розвідників і живий щит, – уповноважений президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна