Ситуація в зоні АТО: “режим тиші” за винятком поодиноких провокацій

 

Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням “режиму тиші”, за винятком поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Про це йдеться у зведенні штабу АТО станом на ранок вівторка.

За минулу добу, 5 вересня, російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Шість таких випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 13 – на Донецькому, два – Луганському.

Так, на Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника відбулися в районі населеного пункту Луганське та поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине–Талаківка, де терористи стріляли зі 120-мм та 82-мм мінометів. Також поблизу Широкиного вогонь вів ворожий снайпер та застосовувалася стрілецька зброя.

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську й Новозванівку. Окрім того, по позиціях українських захисників біля Станиці Луганської відкрив вогонь снайпер.

На Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано проліт п’яти ворожих БПЛА.

Збройні сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
Бойовики знизили кількість обстрілів, проте не обійшлося без збройних провокацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна