Українського військового льотчика визнали найкращим під час міжнародного авіапоказу. ВІДЕО

 

Делегація Повітряних Сил ЗСУ взяла участь в найбільшому авіашоу CIAF-2016 в чеському місті Градець-Кралове. Українського військового льотчика полковника Олександра Оксанченка було визнано найкращим за виконання фігур вищого пілотажу на винищувачі Су-27, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Ми з моїм дублером та резервним пілотом підготували програму в чотирьох варіантах, в залежності від погодних умов. Протягом 14-15 хвилин в повітрі виконую низку фігур вищого пілотажу. Глядачам найбільше подобаються бойові розвороти, петля зі зльоту, петля Нестерова з поворотом, косі петлі, два “Дзвони”, бойовий розворот з поворотом у внутрішній бік (“Вухо”), прохід на малій швидкості, перевернутий політ. На завершення виступу я імітую захід на посадку з шасі, наближаюсь до землі, а потім стрімко здіймаюсь в повітря знову та виконую “бочку””, — розповів полковник Олександр Оксанченко.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=E8D3ePv3o6o]

Крім того, як повідомляє Міноборони,  винищувач Су-27 виступив в парі з чеським Міг-15. Їхній спільний політ викликав шквал аподисментів глядачів шоу. На статичному показі всі охочі змогли зблизька роздивитись ще один винищувач Су-27УБ та військово-транспортний літак Ан-26. Після двох днів яскравих виступів українського льотчика було визнано найкращим серед пілотажників.

Після повернення в Україну полковник Олександр Оксанченко та його команда готуватимуться до дебютного виступу на міжнародному авіашоу на Мальті.

Читайте також:
Порошенко відзначив орденами льотчиків-героїв АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна